Mentoring -a papíron túl

A segítő hivatás bármelyik ágazatával is szeretnénk foglalkozni, legyen szó coachingról, mediációról, mindfulnessről, mentálhigiénéről, ma már képzések végtelen száma áll rendelkezésünkre, egy valami azonban közös ezekben: Egyiken sem beszélnek arról, hogy mi vár ránk a papír megszerzése után. Néhány képzésen talán esik egy kevés szó az önmarketingről, arról, hogy szükségünk lesz egy saját weboldalra, és esetleg néhány tipp is elhangzik.

Mégis amikor az ember ott áll, kezében a tanúsítvánnyal, tele lelkesedéssel és rengeteg kiaknázatlan potenciállal, legtöbbször nem tudja hogyan tovább. Én is pont ebben a cipőben jártam, milliónyi kérdéssel és bizonytalansággal találtam szemben magam.

Hogyan építsek fel egy énmárkát?

Hogyan határozzam meg a díjazást?

Hogyan fogok ügyfelet szerezni, és egyáltalán miért vállasztana bárki egy „kezdőt”?

Hogyan lesz ebből az ötletből egy vállalkozás?

Mik a vállalkozásindítás gyakorlati lépései?

Hogyan hozzam felszínre a bennem rejlő potenciált?

Mik az én erősségeim, amelyekre építhetek másokkal szemben?

És ha valaki végül engem választ, mi lesz, ha elakadok a folyamat során?

A lista véget nem érő. Azon szerencsések közé tartoztam, akik megtalálták a megfelelő mentort maguk mellé, ebben a kritikus időszakban. Már a vizsgák kezdete előtt lehetőségem volt egy olyan szaktekintélytől tanulni, akire a mai napig végtelenül felnézek, és akinek rengeteget köszönhetek, mivel átsegített a legnehezebb hónapokon, és választ adott minden kérdésemre. Amikor pedig eljött az ideje, és készen álltam, elengedte a kezem, hogy egyedül folytathassam az utamat. Ezt teszi egy jó mentor.

Ma már egy sikeres és stabil vállalkozást vezetek, amelyben azt csinálom, amire születtem, és ami végtelenül boldoggá tesz: Embereknek segítek, hogy teljes életet élhessenek.

De nem mindenki ilyen szerencsés. Vannak, akik egyedül vágnak neki ennek a nehéz útnak, és elbuknak. Sosem indul be az a bizonyos szekér, és nem értik mit csinálnak rosszul. Az egyetlen, amire vágynak az, hogy segíthessenek, mégsem adatik meg a lehetőség. Vagy éppen nem olyan számban, ami a megélhetéshez elegendő lenne. Vajon hányan vannak, akik hasonló indíttatásból elvégeztek egy képzést, és most a tanúsítvány ott porosodik valahol a polcon, mert „ebből nem lehet megélni”.

Nem számít milyen segítői pályán szeretnél elhelyezkedni, vagy melyik szakaszban is jársz éppen, van egy jó hírem a számodra:

Nem kell egyedül végigcsinálnod. Hiszen van, aki már megtette, és ott van az a tudás a fejében, amire szükséged van.

A legrövidebb és legegyszerűbb módja, hogy elérd amire vágysz, ha olyantól tanulsz, aki már elérte mindazt. Ezt nyújtja számodra a mentorprogram.

Szeretettel várlak egy 60 perces konzultációra.